Egyszerű tésztasaláta recept
30 perc
Az Egyszerű tésztasaláta hozzávalói:
- 1 zacskó Penne tészta
- 1 nagy doboz tejföl
- 2-3 darab (lehetőleg különböző színű) kaliforniai paprika
- 1 kígyóuborka
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- fél zacskó csirke vagy pulykafűszer
- fél zacskó görög fűszerkeverék
Az Egyszerű tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát megfőzzük a zacskón olvasható utasítás szerint, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. Egy mély, nagy tálba kiöntjük a tejfölt, rászórjuk a fél zacskó görög fűszerkeveréket, és jó alaposan összekeverjük. A kígyóuborkát meghámozzuk, majd megmossuk, két végét lecsípjük, majd az egész uborkát kicsi kockákra szeljük, és beleöntjük a fűszeres tejfölbe. A paprikákat megmossuk, magjait kipucoljuk, és szintén apró kockákra vágjuk, majd a fűszeres tejfölhöz, és az uborkához öntjük. Ezeket alaposan összekeverjük, félretesszük. Az 50dkg húst megmossuk, apróra kockázzuk. Egy tálat veszünk elő, amibe kevés olajat öntünk, belekeverjük a fél zacskó húsfűszert egyenletesen, majd hozzá adjuk a húst is, és alaposan elkeverjük, mintha páclé lenne.. Egy edényben olajt forrósítunk, beleöntjük a húst, és puhára sütjük. A megsült húskockákat a tejfölbe merjük, alaposan azt is elkeverjük benne, majd az egész "szószt" ráöntjük a Penne tésztára, és jól elkeverjük, hogy egyenletesen szétoszoljon. Jó étávgyat :)
A fűszereknél én kotányit használok, 35g-os kiszerelést... annak a felét használom el. Aki szereti a fűszeres ételeket, nyugodtan adjon hozzá többet is.
Ez nem köret, önmagában főétel, így nem szokás mellé enni semmit. Laktató ;)
Hidegen tálalva fogyasztjuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cc9cb5793a, 2008. jún. 16. 02:06
Az egyszerű tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.