Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Szilveszteri savanyított lila hagyma recept

Szilveszteri savanyított lila hagyma recept

A Szilveszteri savanyított lila hagyma hozzávalói:
- 2kg közepes méretű lilahagyma
- 2szál zellerlevél az ecetes léhez: víz
- 1kiskanál egész feketebors
- 1kiskanál koriander mag
- 20%os ecet
- cukor
- só
- 1késhegynyi nátrium-benzonát


A Szilveszteri savanyított lila hagyma elkészítési módja:
A hibátlan, megtisztított, megmosott hagymákat tegyük be az üvegekbe, rakjunk közéjük 1-1szál zellerlevelet is, majd töltsük fel vízzel, és a hagymát lefogva, a vizet öntsük vissza a fazékba. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a szemes borsot, a koriandert, sózzuk, cukrozzuk, és erőteljesen öntözzük meg ecettel. Amikor kihűlt a lé, keverjük bele a nátrium-benzonátot, és öntsük a hagymára. Szórjuk még rá 1-1 késhegynyi tartósítószert, majd zárjuk le jól az üvegeket, és a spájzba téve, a polcokon 2-3hónapig hagyjuk állni.

A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, marhasült mellé kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A szilveszteri savanyított lila hagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook