Szilveszteri savanyított lila hagyma recept
A Szilveszteri savanyított lila hagyma hozzávalói:- 2kg közepes méretű lilahagyma
- 2szál zellerlevél az ecetes léhez: víz
- 1kiskanál egész feketebors
- 1kiskanál koriander mag
- 20%os ecet
- cukor
- só
- 1késhegynyi nátrium-benzonát
A Szilveszteri savanyított lila hagyma elkészítési módja:
A hibátlan, megtisztított, megmosott hagymákat tegyük be az üvegekbe, rakjunk közéjük 1-1szál zellerlevelet is, majd töltsük fel vízzel, és a hagymát lefogva, a vizet öntsük vissza a fazékba. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről, szórjuk bele a szemes borsot, a koriandert, sózzuk, cukrozzuk, és erőteljesen öntözzük meg ecettel. Amikor kihűlt a lé, keverjük bele a nátrium-benzonátot, és öntsük a hagymára. Szórjuk még rá 1-1 késhegynyi tartósítószert, majd zárjuk le jól az üvegeket, és a spájzba téve, a polcokon 2-3hónapig hagyjuk állni.
A kellően megsavanyodott hagymát egészben sült csirke, sertéssült, marhasült mellé kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cc9cb5793a, 2009. márc. 26. 16:24
A szilveszteri savanyított lila hagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.