Fahéjas almapalacsinta recept
A Fahéjas almapalacsinta hozzávalói:20 dkg liszt
1 tojás
1 csipet só
2-3 dl tej
kevés szódavíz
2 db alma
2 kiskanál őrölt fahéj 2evőkanál porcukorral elkeverve
margarin
A Fahéjas almapalacsinta elkészítési módja:
A lisztből, tojásból, sóból, tejből, kevés szódavíz hozzáadásával készíts sűrű palacsintatésztát. Hámozd meg az almát és vágd fel vékony gerezdekre. A palacsintasütőben forrósíts fel egy kevés margarint, tegyél bele néhány gerezd almát, és önts rá egy adag palacsintatésztát. A továbbiakban készítsd úgy, mint a hagyományos palacsintát: mindkét oldalán süsd meg, majd a fahéjjal elkevert porcukorral megszórva tálalhatod.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 10:58
A fahéjas almapalacsinta elkészítési módja és hozzávalói.