Pikáns marhaszelet recept
90 perc
A Pikáns marhaszelet hozzávalói:
60 dkg stefánia
1 citrom
1 evõkanál kristálycukor
4 evõkanál olaj
1 késhegynyi õrölt koriandermag
só és õrölt fekete bors ízlés szerint
A Pikáns marhaszelet elkészítési módja:
A marhahúst felszeletelem, kissé kiveregetem. Az olajon barnára pirítom a kristálycukrot, mindkét oldalán átsütöm a cukros olajban. (Mire a cukor karamellizálódik, édes íze már nem érzõdik.) Ezután megsózom, rászórom a citrom közben lereszelt héját, az õrölt fekete borsot, a koriandert, rácsavarom a citrom levét, aláöntök 3 dl vizet és fedõ alatt, a hússzeletek gyakori forgatásával puhára párolom. Sós vízben fõtt spagetti a hozzá illõ köret.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 17:52
A pikáns marhaszelet elkészítési módja és hozzávalói.