Mustáros-gombás szelet recept
60 perc
A Mustáros-gombás szelet hozzávalói:
50 dkg sertéscomb
15 dkg gomba
2 dl tejföl
1 evõkanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld
só
õrölt fekete bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
3 evõkanál olaj
2 evõkanál liszt
A Mustáros-gombás szelet elkészítési módja:
A sertéscombot szeletekre vágom, megsózom, majd lisztbe mártva egy evõkanál olajon mindkét oldalát átsütöm. Tûzálló tálba teszem. A visszamaradt zsiradékra öntöm a maradék olajat, és rádobom a megmosott, felszeletelt gombát. Megsózom, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, és megborsozom. Fedõ alatt, saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután belekeverem a mustárt és a tejfölt. A hússzeletek tetejét vastagon bekenem a tejfölös-gombás raguval. A tálat lezárom és a forró sütõben addig párolom, amíg megpuhul. Sajtos-tejszínes burgonyapüré a hozzá illõ köret, amit úgy készítek, hogy tej helyett tejszínnel és kevés reszelt sajttal keverem ki az áttört, fõtt burgonyát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 17:47
A mustáros-gombás szelet elkészítési módja és hozzávalói.