Boros marhatokány recept
70 perc
A Boros marhatokány hozzávalói:
50-60 dkg marhalábszár
2 dl száraz vörösbor
3 evõkanál olaj
1 dl tejföl
1 teáskanál liszt
1 összetört szegfûszeg
1-1 késhegynyi õrölt gyömbérpor
õrölt csípõs paprika
só és õrölt fekete bors ízlés szerint
A Boros marhatokány elkészítési módja:
A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erõs lángon lepirítom. Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fûszereket és fedõ alatt, elfõtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besûrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 24. 17:48
A boros marhatokány elkészítési módja és hozzávalói.