Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Marhalábszár pörkölt recept

Marhalábszár pörkölt recept

Elkészítési idő 50 perc

A Marhalábszár pörkölt hozzávalói:
1 kg marhalábszár
3 nagy fej vöröshagyma
10 dkg zsír
2 kanál pirospaprika
1 1/2 teáskanál só
1 teáskanál csípős pirosarany
1-2 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
1 db kisméretű paradicsom (de el is maradhat)
1,5 -2 dl vörösbor
1-2 babérlevél


A Marhalábszár pörkölt elkészítési módja:
A húsról leszedem a hártyákat, inakat és a faggyútól megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk, a zsíron megdinszteljük. Beletesszük a húst és fehéredésig, legalább 15 percig dinszteljük. Rászórjuk az pirospaprikát, a sót és annyi vízzel engedjük fel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadjuk a pirosaranyat, a zöldpaprikát és a paradicsomot. A főzési idő 3/4 részénél a vörösbort is hozzáadom. Kb. 2 óra alatt puhára főzzük, ha szükséges a vizet apránként pótoljuk, de ne hígítsuk fel a pörköltet. Köretnek galuskát, vagy burgonyát adhatunk hozzá, de finom tarhonyával is.

Ezt a pörköltet kuktában készítem el. kb. 50 perc alatt készül el.


Kategória: Húsételek receptjei


A marhalábszár pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook