Lecsó nokedlivel recept
A Lecsó nokedlivel hozzávalói:* 1 kg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva
* 1 db csípős zöldpaprika - darabolva
* 3 db paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva
* 2 nagyobb vöröshagyma 0,5-1 cm-es karikákra vágva
* 2-3 gerezd fokhagyma - átnyomva
* 1 doboz paradicsompüré /140gr/
* 1 csapott evőkanál cukor
* 1-2 kávéskanál cukor
* őrölt pirospaprika
* 10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva
* 2 nagyobb szál füstölt lecsókolbász
A nokedlihez:
* 3 db tojás
* a hozzá megfelelő mennyiségű liszt
* só
A Lecsó nokedlivel elkészítési módja:
A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de üvegesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Még tesszük csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Levet is fog ereszteni.Tovább pároljuk, kb.1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, illetve tovább fűszerezhetjük ízlésünk szerint. Mikor már majdnem kész, akkor tesszük bele a karikára vágott lecsókolbászt is. Közben elkészítjük a szokásos módon a nokedlit, és állandó keverés közben beleszaggatjuk a lecsóba a nokedlit, és összefőzzük. A nokedlivel összefőzött lecsó kissé levesesnek tűnhet, de fedő alatt 3-4 perc alatt kellemes állagúvá válik, és melegen lehet tálalni. Ha szereted tejföllel is fogyasztható.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Marika571112, 2010. okt. 9. 10:20
A lecsó nokedlivel elkészítési módja és hozzávalói.