Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Spenót krémleves baconcsipsszel recept

Spenót krémleves baconcsipsszel recept

A Spenót krémleves baconcsipsszel hozzávalói:
4 vékony szelet kolozsvári szalonna (bacon)
40 dkg friss spenót
8 dl zöldségleves kockából
12,5 dkg krémsajt
egy evőkanál vaj
4 gerezd fokhagyma
ujjnyi friss gyömbér
só, frissen őrült :) fehérbors


A Spenót krémleves baconcsipsszel elkészítési módja:
Sütőpapírra egymás mellé fektetem a szalonnákat, majd kb. 100 fokos sütőben egy óra alatt ropogósra sütöm. Egy fazékba beleteszem a vajat, közepes lángon felolvasztom. Belereszelem a gyömbért, a fokhagymát. Rádobom a (természetesen alaposan megmosott) spenótot (ami lehet fagyasztott is) és ráöntöm a zöldséglevest. Nagy lángra kapcsolok, s amikor felforrt lehúzom a tűzről. Sózom, borsozom; beleteszem a krémsajtot és botmixerrel habosra keverem a levest. A ropogós szalonnával kínálom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A spenót krémleves baconcsipsszel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook