Füstölthússal rakott karfiol recept
A Füstölthússal rakott karfiol hozzávalói:1 közepes fej karfiol
50 dkg burgonya
10 dkg főtt füstölt hús
2 kemény tojás
5 dkg vaj
1 dl tejföl
4 dl tej
2 evőkanál liszt
só
reszelt szerecsendió
a tepsi kikenéséhez vaj
A Füstölthússal rakott karfiol elkészítési módja:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A rózsáira szedett karfiolt sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk vajjal, beleterítjük a burgonya felét, kissé megsózzuk, rászórjuk a csíkokra vágott főtt füstölt húst, majd befedjük a karfiolrózsákkal és meglocsoljuk a tejföllel. Erre tesszük a karikákra szeletelt kemény tojást, végül a maradék burgonyát. Elkészítjük a mártást: A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Csipet sóval és szerecsendióval ízesítjük, ráöntjük a karfiolos rakottasra, és forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 26. 07:59
A füstölthússal rakott karfiol elkészítési módja és hozzávalói.