Petrezselymes krémleves recept

40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld
só
A Petrezselymes krémleves elkészítési módja:
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 1,5 liter sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet és lefedve kis lángon puhára főzzük és botmixerrel pépesítjük. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele. Ha túl sűrű, akkor még tegyünk hozzá kevés vizet és forraljunk rajta egyet. Végül a tejfölben simára kevert tojásokkal gazdagítjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. jún. 28. 21:36
A petrezselymes krémleves elkészítési módja és hozzávalói.