Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Petrezselymes krémleves recept

Petrezselymes krémleves recept

A Petrezselymes krémleves hozzávalói:
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld



A Petrezselymes krémleves elkészítési módja:
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 1,5 liter sós vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet és lefedve kis lángon puhára főzzük és botmixerrel pépesítjük. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele. Ha túl sűrű, akkor még tegyünk hozzá kevés vizet és forraljunk rajta egyet. Végül a tejfölben simára kevert tojásokkal gazdagítjuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A petrezselymes krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook