Gombás burgonyaleves recept


15 dkg gomba,
40 dkg burgonya,
10 dkg vöröshagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
4 dkg liszt,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál bors,
10 dkg zellergumó.
A Gombás burgonyaleves elkészítési módja:
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát, és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás elött petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. aug. 3. 17:20
A gombás burgonyaleves elkészítési módja és hozzávalói.