Lencseleves recept
A Lencseleves hozzávalói:150 g lencse.
1 vöröshagyma,
40 g olaj
40 g sima liszt,
őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma,
só,
200 g virsli,
majoranna
A Lencseleves elkészítési módja:
A lencsét megmossuk és megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és megpirítjuk az olajon, beletesszük a lisztet és szintén megpirítjuk.Ezután ráöntjük a kihűlt húslét ( kockából), jól elkeverjük és 20 percig főzzük.Hozzáadjuk a megfőtt lencsét,borsot,a fokhagymát és a karikákra vágott virslit. Egy kicsit még főzzük és a végén majorannával ízesítjük.
Akár pirított kenyérkockával is lehet tálalni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2007. júl. 30. 22:12
A lencseleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.