Lencseleves recept

A Lencseleves hozzávalói:
150 g lencse.
1 vöröshagyma,
40 g olaj
40 g sima liszt,
őrölt fekete bors
1 gerezd fokhagyma,
só,
200 g virsli,
majoranna


A Lencseleves elkészítési módja:
A lencsét megmossuk és megfőzzük. A hagymát felaprítjuk és megpirítjuk az olajon, beletesszük a lisztet és szintén megpirítjuk.Ezután ráöntjük a kihűlt húslét ( kockából), jól elkeverjük és 20 percig főzzük.Hozzáadjuk a megfőtt lencsét,borsot,a fokhagymát és a karikákra vágott virslit. Egy kicsit még főzzük és a végén majorannával ízesítjük.

Akár pirított kenyérkockával is lehet tálalni.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A lencseleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook