Lyoni őszibarack recept
A Lyoni őszibarack hozzávalói:4 személyre:
4 őszibarack,
2 szelet szikkadt kalács vagy 1 zsemle,
8 dkg vaj,
8 dkg cukor
A Lyoni őszibarack elkészítési módja:
Egy tűzálló tálat kivajazunk. A kalácsot köröm nagyságú kockákra vágjuk és egyenletesen a tálba szórjuk. A fele vajat megolvasztjuk, a kalácsra locsoljuk és enyhén megcukrozzuk. Az őszibarackot mghámozzuk, elfelezzük, kimagozzuk, majd a magházukkal felfelé a kalács tetejére fektetjük. Az üregükbe egy-egy mogyorónyi vajat csúsztatunk, amit egy mokkáskanálnyi cukorral meghintünk. Előmelegített sütőben, kis lángon (150 C) kb. 40 percig sütjük. Megvárjuk amíg langyosra hűl és csak akkor kínáljuk.
Készíthetjük őszibarackbefőttből is, de akkor kevesebb cukrot szórjunk rá.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2007. júl. 30. 22:02
A lyoni őszibarack elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.