Tojástokány paradicsomos rizzsel recept
A Tojástokány paradicsomos rizzsel hozzávalói:4 tojás,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 ek. liszt,
4 ek. olaj,
csipetnyi só,
őrölt bors,
köretnek: 20 dkg rizs,
1/2 l paradicsomlé,
a tetejére reszelt sajt.
A Tojástokány paradicsomos rizzsel elkészítési módja:
A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A riszt olajon egy kicsit megpirítjuk, majd 2-szeres mennyiségű paradicsomlével összekevert vízzel felengedjük. Megsózzuk, és lefedve puhára pároljuk. Közben a vöröshagymát a maradék olajon aranysárgára pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a tejföllel felengedjük. Felforraljuk, majd a tojáskarikákat óvatosan beleforgatjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. A tojástokány elkészíthető úgy is, hogy az alapanyagokat csak nyersen összekeverjük, így is nagyon finom.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2009. febr. 24. 08:10
A tojástokány paradicsomos rizzsel elkészítési módja és hozzávalói.