Hagymamártásban sült nyúl recept
A Hagymamártásban sült nyúl hozzávalói:1 házi nyúl
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tk só
1 kk őrölt chilli
1 kk őrölt bors
1 ek fehérbor ecet
1 ágacska rozmaring
kb. 50 ml olivaolaj
1 dl húsleves.
A Hagymamártásban sült nyúl elkészítési módja:
A hagymákat kockákra vágom, a rozmaring levélkéket felaprítom, majd a többi hozzávalóval együtt finom, egynemű, kifehéredő mártássá turmixolom. A feldarabolt nyulat alaposan bekenegetem ezzel a mártással, majd egy tűzálló tálba teszem. Aláöntök 1 dl húslevest, fóliával letakarva 180 C-on sütöm egy órán át, majd fólia nélkül további fél óráig. Ekkor időnként meglocsolom a saját szaftjával.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2008. nov. 14. 11:04
A hagymamártásban sült nyúl elkészítési módja és hozzávalói.