Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával recept
A Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával hozzávalói:1 kicsontozott báránycomb,
1 vöröshagyma,
4 fej fokhagyma,
2-3 ágacska rozmaring,
1 dl olaj,
1 evőkanál méz,
2 dl fehérbor,
só,
őrölt bors;
fél deci fehérbor
A Rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával elkészítési módja:
A sütést megelőző napon hártyázd le a báránycombról a felesleges faggyút, és alaposan mosd meg. Dörzsöld be sóval, borssal és rozmaringgal, majd tedd egy mélyebb tálba. Tegyél mellé 5 gerezd megtisztított, finomra vágott fokhagymát és a cikkekre vágott vöröshagymát. Öntsd nyakon az olajjal, majd takard le és tedd a hűtőbe egy éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap tedd a húst tepsibe, öntsd rá a páclevet és 140 fokos sütőben 2 és fél óra alatt süsd meg – közben gyakran locsolgasd a fehérborral és a saját levével. Vágd a maradék, megtisztított fokhagymát gerezdekre. Karamellizáld a cukrot egy kis serpenyőben, add hozzá a mézet és a fokhagymagerezdek, és enyhén sózd meg. Öntsd alá fél deci fehérbort és kis lángon, gyakran kevergetve forral fel. A báránypecsenyét a mézes fokhagymával, forrón tálald. Vajas burgonyapüré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 7. 17:12
A rozmaringos báránycomb mézes fokhagymával elkészítési módja és hozzávalói.