Tejszínes-sajtos pecsenye recept
A Tejszínes-sajtos pecsenye hozzávalói:4 nagy szelet kicsontozott tarja
3 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
késhegynyi őrölt szerecsendió
őrölt fehér bors
só.
A Tejszínes-sajtos pecsenye elkészítési módja:
A tejszínt, a reszelt sajtot és a fűszereket összekeverjük. A gyengén kivert, sózott és tűzálló tálba tett hússzeletekre öntjük. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne barnuljon meg, mert keserűvé válik. Ha a mártás már barnul, de a hús még nem elég puha, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk tovább.) Nagyon finom mellé a vajas párolt zöldség vagy párolt gyümölcsköret.
Elkészítés:10 perc, sütés nélkül
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2009. ápr. 6. 20:17
A tejszínes-sajtos pecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.