Tejfölös burgonya recept
A Tejfölös burgonya hozzávalói:2 szál újhagyma vagy
1 db kisebb vöröshagyma
1 kg burgonya
2 dl tejföl
4-5 tojás
2 csokor petrezselyemzöld
2 evőkanál zsiradék
só
A Tejfölös burgonya elkészítési módja:
Keményre főzöm a 2 tojást. Meghámozom a krumplit. A zsiradékon megdinsztelem a karikákra vágott újhagymát, vagy a kockákra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a két-, vagy 4 db-ra vágott burgonyát, megsózom, rövid ideig sütöm, majd pici vízzel, fedő alatt puhára párolom. Hozzáadom a tejfölt, majd a félbe vágott főtt tojásokat, valamint az apróra darabolt petrezselyemzöldet. Ezzel már nem forralom föl, csak átmelegítem.
Savanyúsággal, salátákkal, teával, sörrel is finom, de köretként is megállja a helyét.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 24. 18:41
A tejfölös burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.