Citromos, gyümölcsös piskóta recept
A Citromos, gyümölcsös piskóta hozzávalói:2 db egész tojás
25 dkg cukor
30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 egész citrom
3 dl tejföl
idénygyümölcs vagy befőtt
A Citromos, gyümölcsös piskóta elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral és a sütőporral együtt jól elkeverjük. Belereszeljük a citrom reszelt héját, belefacsarjuk a levét, elkeverjük a liszttel meg a tejföllel. Alaposan kizsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és a tetejére apróra vágott nyers gyümölcsöt vagy befőttet rakunk. Ha savanykás a gyümölcs,akkor előzőleg cukrozzuk meg egy kicsit. A sütőben szúrópróbáig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni. Nem kell kiborítani, a tepsiben daraboljuk föl.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 21. 12:59
A citromos, gyümölcsös piskóta elkészítési módja és hozzávalói.