Meggyes piskóta recept
A Meggyes piskóta hozzávalói:kb
1 kg meggy (lehet más idénygyümölcs is)
12 dkg cukor
4 tojás
4 evőkanál víz
17 dkg liszt (teljes kiörlésű barna liszt és fehér bio liszt)
pici sütőpor
1 teáskanál édesítő
A Meggyes piskóta elkészítési módja:
A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, édesítővel, lisztekkel. a tojásfehérjéből habot verünk, és a kettőt öszzekeverjük. Lisztbe forgatjuk a gyümölcsöket, hogy ne ülepedjen le a sütemény aljára, azután ezt is a kész tésztába keverjük, és kiliszetezett vajazott tepsiben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
A nem hagyomásnyos lisztből készült sütemények, ételek színe más, kicsit szürkésebb, barnább a liszt színe miatt. Ez egy kicsit furcsa lehet annak, aki még nem ismeri, de a végeredmény a lényeg, ami isteni! Diétázók és cukrosok is ehetik!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. dec. 29. 17:40
A meggyes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.