Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Dióbundában sült ponty recept

Dióbundában sült ponty recept

A Dióbundában sült ponty hozzávalói:
8 vékony szelet pontyfilé
1 nagy tojás
5 dkg liszt
12 dkg dióbél
10 vaj



A Dióbundában sült ponty elkészítési módja:
A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük. A második adag hallal ugyanígy járunk el. Vaj helyett olajban is süthetjük. Burgonyapürével kínáljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A dióbundában sült ponty elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook