Dióbundában sült ponty recept
A Dióbundában sült ponty hozzávalói:8 vékony szelet pontyfilé
1 nagy tojás
5 dkg liszt
12 dkg dióbél
10 vaj
só
A Dióbundában sült ponty elkészítési módja:
A dióbelet megdaráljuk. A pontyfilét letörölgetjük, besózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és darált dióba forgatjuk. A panírt kissé belenyomkodjuk a húsba. Széles serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk és belehelyezünk 4 halszeletet. Kis lángon, fedő alatt sütjük, nehogy a dió megégjen. Megfordítjuk, végül fedő nélkül ropogósra sütjük. A második adag hallal ugyanígy járunk el. Vaj helyett olajban is süthetjük. Burgonyapürével kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. dec. 27. 20:39
A dióbundában sült ponty elkészítési módja és hozzávalói.