Almás-hagymás hal recept





80 dkg tengerihal-filé(mélyhűtött),
40 dkg apró vöröshagyma,
2 db nagy alma,
8 dkg vaj,
4 evőkanál liszt,
2 dl száraz fehérbor,
1 erőleveskocka,
só,
őrölt bors,
1 db citrom leve.
Az Almás-hagymás hal elkészítési módja:
A megtisztított hagymákat egészben hagyva,a nagyobbakat félbevágva,4 dkg vajon aranysárgára pirítunk. Felöntjük a borral és annyi vizzel,hogy éppen ellepje. Feloldjuk benne a húsleveskockát,és lefedve,kis lángon a hagymát kb.20 perc alatt puhára pároljuk. Ez után a meghámozott és cikkekre vágott almát is beletesszük,sózzuk,borsozzuk(óvatosan,mert a húsleveskocka is sós),és fedő nélkül együtt még öt percig a tűzön hagyjuk. Akkor jó,ha a leve is besűrűsödött. Amíg a hagyma párolódik,felszeleteljük a felengedett halat,és citromlével megöntözve 10 percig állni hagyjuk. Ez után lecsepegtetjük,sózzuk,borsozzuk és lisztben megforgatjuk. A maradék vajon a halszeleteket mindkét felükön megsütjük,és a hagymás almával körítve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. dec. 15. 18:41
Az almás-hagymás hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.