Marhaszelet salátakörítéssel recept
40 perc
A Marhaszelet salátakörítéssel hozzávalói:
60 dkg marhahátszín,
2 dl olaj a pácoláshoz,
5 dkg füstölt szalonna,
2 db tojás,
2 evőkanál mustár,
1 dl tejföl,
só,
örölt bors,
50 dkg burgonya,
1 csomag petrezselyem,
2 dkg vaj,
3 fej saláta.
A Marhaszelet salátakörítéssel elkészítési módja:
A húst négy egyforama szeletre vágjuk, olajjal leöntve 2 napig a hűtőben pácoljuk. A tojást keményre főzzük, meghámozzuk. A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük. A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, és ebben a zsírban sütjük meg az olajbol kivett, besózott marhaszeleteket. Ha mindkét oldala megsült, félre tesszük. A serpenyőben maradt zsírhoz tejfölt, mustárt, apróra vagdalt kemény tojást teszünk, sózzuk, borsozzuk, és ha kellőképpen felhevült, belekeverjük a fejes salátát. 2-3 perc párolás után a hússzeletekre halmozva tálaljuk. Petrezselymes vajas burgonyát kínálunk hozzá. Petrezselymes burgonya elkészítése: Vajban futtatott vágott petrezselyemmel összekeverjük a főtt, leszűrt burgonyát.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. dec. 8. 17:38
A marhaszelet salátakörítéssel elkészítési módja és hozzávalói.