Sajtos tök recept


1 spárgatök,(kb.80dkg),
40 dkg darált sertéshús,
1 csomag kapor,
1 zsemle,
1 dl tej,
1 db tojás,
só,
bors,
20 dkg óvári sajt,
1 evőkanál vaj.
A Sajtos tök elkészítési módja:
A tököt meghámozzuk,karikákra vágjuk,magházát kivágjuk. A húst a tejben áztatott kicsavart zsemlével,tojással,vágott kaporral,sóval,borssal összegyúrjuk. A sajtot felszeleteljük. Az előkészített tökkarikákra halmozzuk a tölteléket,mindegyikre egy-egy szelet sajtot teszünk és vékonyan kivajazott tepsibe rakjuk. Közepesen meleg sütőben(150-180 C fokon)30 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. aug. 25. 17:22
A sajtos tök elkészítési módja és hozzávalói.