Zöldséggel töltött dagadó recept
60 perc
A Zöldséggel töltött dagadó hozzávalói:
1 kg dagadó,
3 db zsemle,
2 db tojás,
1 csomó petrezselyem,
10 dkg mélyhűtött zöldborsó,
5 dkg mélyhűtött paprika,
5 dkg csemegekukorica,
10 dkg sárgarépa,
só,
őrölt bors,
3 dkg zsír.
A Zöldséggel töltött dagadó elkészítési módja:
A gondosan felszúrt dagadót megsózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk,apró kockára vágjuk,kevés sós vízben félig megfőzzük,leszűrjük. A mélyhűtött zöldségféléket néhány másodpercre forró vízbe mártjuk,majd a kukoricával együtt leszűrjük. A zsemléket 8-10 percig vízben áztatjuk,kicsavarjuk, késsel apróra vagdaljuk vagy burgonyanyomón áttörjük. Hozzákeverjük a két egész tojást,finomra vagdalt petrezselymet,sózzuk,borsuzzuk,végül óvatosan belekeverjük az előkészített zöldségeket. A dagadóba töltjük,a töltőnyílást hústűvel lezárjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 45-50 perc alatt közepes hőfokon megsütjük. Külömböző salátákkal,melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Sütés közben az alatta összegyűlt zsíradékkal locsoljuk.
Vizet semmi esetre ne öntsünk alá,mert a töltelék könnyen kibújhat,míg a hús ragadós marad.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2007. aug. 8. 16:26
A zöldséggel töltött dagadó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.