Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással recept


50 dkg csirkemell
méz
só
bors
tárkony
A mártáshoz:
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 teáskanál fahéj
A Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágom, ízesítem sóval, borssal és pici tárkonnyal. Egy lábasban olajat hevítek, és alacsony tűzön puhulásig sütöm a húsokat. Ezután ráöntök kb. 1-2 evőkanál mézet, és ezzel kevergetem tovább. Fedő alatt kb. 20 percig párolom, hogy az ízek összefőjenek. A szószhoz 2,5 dl tejet elkeverek 1 teáskanál fahéjjal. Felforralom, majd hozzáadom a tojássárgákat, és habverővel simára dolgozom. Hozzáadom a 8 dkg cukrot, egyneműsítem, majd a végén 1 evőkanál lisztet adok hozzá, elkeverem. Az elkészített szószt vízgőz fölött sűrítem. A szósz elkészültével tálalok. Az édes csirkéhez rizs vagy barnarizs illik.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. aug. 8. 15:15
A mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással elkészítési módja és hozzávalói.