Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással recept

Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással recept

Elkészítési idő 70 perc

A Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással hozzávalói:
50 dkg csirkemell
méz

bors
tárkony

A mártáshoz:
2 tojás sárgája
8 dkg cukor
1 evőkanál liszt
2,5 dl tej
1 teáskanál fahéj


A Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással elkészítési módja:
A csirkemellet csíkokra vágom, ízesítem sóval, borssal és pici tárkonnyal. Egy lábasban olajat hevítek, és alacsony tűzön puhulásig sütöm a húsokat. Ezután ráöntök kb. 1-2 evőkanál mézet, és ezzel kevergetem tovább. Fedő alatt kb. 20 percig párolom, hogy az ízek összefőjenek. A szószhoz 2,5 dl tejet elkeverek 1 teáskanál fahéjjal. Felforralom, majd hozzáadom a tojássárgákat, és habverővel simára dolgozom. Hozzáadom a 8 dkg cukrot, egyneműsítem, majd a végén 1 evőkanál lisztet adok hozzá, elkeverem. Az elkészített szószt vízgőz fölött sűrítem. A szósz elkészültével tálalok. Az édes csirkéhez rizs vagy barnarizs illik.


Kategória: Húsételek receptjei


A mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook