Grillezett tonhal recept
A Grillezett tonhal hozzávalói:4 szelet tonhal
2 babérlevél
1 citrom
6 evőkanál olaj
1 evőkanál apróra vágott oreganó
3 evőkanál (konzerv) kapribogyó
őrölt bors
só
A Grillezett tonhal elkészítési módja:
A citrom héját gyufaszál vastagságúra vágjuk. Az olajban a citromhéjat és a babérlevelet kissé átsütjük, majd levesszük a tűrzől, lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A halszeleteket ezzel az olajjal megkenjük, sóval, meghintjük, és mindkét oldalukon pirosra grillezzük. A maradék olajat áttörjük, belekeverjük a citromlét és a kapribogyót. Sóval, borssal ízesítjük, és felforrósítjuk. A halszeleteket tányérokra adagoljuk, és a szósszal leöntjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Teráz, 2007. dec. 16. 14:23
A grillezett tonhal elkészítési módja és hozzávalói.