Krémes rizs recept
A Krémes rizs hozzávalói:25 dkg rizs
1/2 liter tej
barackbefőtt
meggybefőtt
cukor
őrölt fahéj
5 dkg vaj
Krémhez:
2 tojás sárgája
1 evőkanál liszt
3 evőkanál vaníliás cukor
1/2 liter tej
A Krémes rizs elkészítési módja:
A megmosott rizst kevés vízben előfőzzük csipet sóval együtt. Ezután ráöntjük a fél liter tejet, hozzáadjuk a vajat és puhára főzzük a rizst. Ízlés szerint édesítjük, kihűtjük. Hosszúkás üvegtál aljára terítünk egy sor rizst, meghintjük fahéjjal, rá egy sor vékony szeletekre vágott barackot. Majd ismét rizs, erre egy sor meggybefőtt, végül rizzsel befedjük az egészet. Megöntözzük egy kis barackbefőtt lével. Elkészítjük a sárgakrémet: a tojások sárgájából, lisztből, cukorból, tejből gőz fölött sűrű krémet főzünk és ha kihűlt, a rizsre öntjük. Tetejét befőttel díszítjük, jól behűtjük, hidegen fogyasztjuk. Tejszínhabbal is lehet tálalni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 18. 21:56
A krémes rizs elkészítési módja és hozzávalói.