Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér recept
A Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér hozzávalói:1 pohár (175 g) joghurt, a poharat tartsuk meg mérőedénynek!
3 egész tojás
1, 25 pohárnyi kristálycukor
0, 5 pohárnyi olaj
2 citrom reszelt héja (1 facsart leve)
2 pohár liszt
1 pohár mák
2 teáskanál sütőpor
10 dkg aszalt vörösáfonya csokidarabokkal keverve
vaj + liszt az őzgerincforma előkészítéséhez
A Mákos-vörösáfonyás püspökkenyér elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy őzgerincformát. Egy kézi mixerrel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd a joghurttal és az olajjal, végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citrom levét is. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a mákot, valamint az áfonyát, illetve a sütőport. A lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába. A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e. A sütőből kivéve rácsra fektetve hagyjuk kihűlni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 18. 20:22
A mákos-vörösáfonyás püspökkenyér elkészítési módja és hozzávalói.