Karácsonyi göngyölt pulykamell recept
A Karácsonyi göngyölt pulykamell hozzávalói:4 nagyobb szelet pulykamellfilé
30 dkg trappista sajt
1 db piros kaliforniai paprika
1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
10 dkg szárított paradicsom
1 fej lilahagyma
15 dkg füstölt sonka
8-10 szelet bacon
só
őrölt fehérbors
szárnyas fűszerkeverék
A Karácsonyi göngyölt pulykamell elkészítési módja:
A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel. A trappista sajtot lereszeljük, a lilahagymát, a füstölt sonkát, a jalapeno paprikát, a piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, a hagymával, a paprikákkal és a paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal. A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk, felgöngyöljük, minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A göngyölegeket szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percet sütjük, majd kibontjuk a csomagok tetejét, és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap. Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 15. 20:19
A karácsonyi göngyölt pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.