Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Gyümölcsös kacsacomb recept

Gyümölcsös kacsacomb recept

A Gyümölcsös kacsacomb hozzávalói:
4 db bőrös kacsacomb
2 db őszibarack
1 fürt színes szőlő

bors
1 ek vaj
0, 5-1 dl fehérbor vagy szőlőlé
1-2 ek méz vagy nádcukor
10 dkg főtt gesztenye
1-2 ek olaj és vaj a sütéshez
1 tyúkhúsleves kocka


A Gyümölcsös kacsacomb elkészítési módja:
A kacsacombokat megmossuk, szárazra töröljük. Sóval, őrölt borssal megszórjuk és fél-egy órát állni hagyjuk. Serpenyőben felhevítjük a vajat és az olajat, majd a kacsacombok mindkét oldalát pirosra sütjük. Felöntjük a borral vagy szőlőlével, hozzáadjuk a leveskockát, félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a magnélküli szőlőszemeket, a gerezdekre vágott őszibarackot és készre pároljuk. A kacscombokat kivesszük, mézzel megkenjük, sütőben vagy serpenyőben ropogósra sütjük. Közben a mártást leszűrjük, kevés vajat adunk hozzá, kissé besűrítjük. A mártásba visszatesszük a combokat, hozzáadjuk a főtt gesztenyét. Sült lilakáposztával / amihez felhasználtuk a párolt gyümölcsöket és kevés mártást/, sült burgonyával, karamellizált őszibarack gerezdekkel kínáljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A gyümölcsös kacsacomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook