Zöldséges pillangók recept
A Zöldséges pillangók hozzávalói:Tésztához:
50 dkg liszt
2, 5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl tej
2 kk só
5 dkg margarin
Töltelékhez:
1 zöldfűszeres tömlős sajt
1 nagy csipet só
1 csipet őrölt szerecsendió
5 dkg zöldborsó
1 nagy fej lilahagyma
15 dkg kukorica
1 nagyobb méretű piros kaliforniai paprika fele
1 kis csokor metélőhagyma
10 dkg trappista sajt
Kenéshez:
1 tojássárgája
Szóráshoz:
1 tk szezámmag
Átgőzöléshez:
2 ek tej
A Zöldséges pillangók elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk. A borsót megfőzzük, ha konzervet használunk, azt csak öblítsük át. A lilahagymát és a paprikát kockázzuk fel. A metélőhagymát vágjuk apróra. A kukoricát mossuk át, és hagyjuk lecsepegni. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Megkenjük a tömlős sajttal. Óvatosan meghintjük sóval, szerecsendióval. Egyenletesen rászórjuk a lilahagymát, a paprikát, a borsót, a kukoricát, végül a metélőhagymát. Ráreszeljük a trappista sajtot. A hosszabbik oldaláról kezdve feltekerjük, mint a bejglit. Szélesebb trapézokat vágunk a rúdból. Egy lisztbe mártott fakanál nyelével középen jól lenyomjuk a tészták közepét, hogy a két oldala kicsit felfelé forduljon. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Előmelegítjük a sütőt. A tészták tetejét megkenjük tojássárgával, és szórunk rá kevéske szezámmagot. Meleg helyen még további 30 percet kelesztjük. 180 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. A sütőből kivéve a tetejükre csorgatunk kevéske tejet, és konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni sütési hőfok: 180°C sütési mód: hőlégkeveréses
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 29. 18:17
A zöldséges pillangók elkészítési módja és hozzávalói.