Adventi csokis fenyők recept
Az Adventi csokis fenyők hozzávalói:A tésztához:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
12 dkg porcukor
5 dkg darált dió
1 tojássárgája
1 citrom héja
csipet só
A tetejére:
10 dkg tejcsokis tortabevonó
Az Adventi csokis fenyők elkészítési módja:
A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük. Félujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát, és fenyőfákat, csillagokat szúrunk ki belőle. Közepes tűznél 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, tortabevonó csokival díszítjük úgy, hogy az oldalukra is jusson. Mielőtt a csoki megdermedne, kókuszreszelékbe mártjuk, de csak az oldalukat. A csillagokat csokicsíkokkal díszítjük. Finom és mutatós sütemény, karácsonyfadísznek is megfelel. Jó pár nappal az ünnep előtt is megsüthető, sokáig eláll.
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. nov. 6. 07:53
Az adventi csokis fenyők elkészítési módja és hozzávalói.