Színes diósaláta recept
A Színes diósaláta hozzávalói:15 dkg dió
3 piros retek
1 kis fej hagyma
1 kis fej radiccio saláta
1 kis fej jégsaláta
Az öntethez
5 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
1 kávéskanál cukor
A Színes diósaláta elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A salátákat levelekre szétszedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. Az öntet hozzávalóit tálkába tesszük, megszórjuk borssal, megsózzuk, és habverővel jól összekeverjük. Nagy, mély salátás tálba tesszük a salátákat, a retket, a hagymát, a diót, és összekeverjük. A salátát az öntettel csak a tálalás pillanatában öntözzük meg.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2015. okt. 13. 08:35
A színes diósaláta elkészítési módja és hozzávalói.