Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel recept
A Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel hozzávalói:40 dkg kelbimbó, megtisztítva, előfőzve
15 dkg előfőzött gesztenye
8 dkg bacon
1 narancs reszelt héja és facsart leve
2 evőkanál méz
3 dkg vaj
balzsamecet
szárított kakukkfű
só
bors
A Gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel elkészítési módja:
A kelbimbót megtisztítjuk, és lobogó sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni. A bacont felaprítjuk, és egy forró serpenyőben pirítjuk. Amikor már kisült belőle némi zsiradék, hozzáadjuk az előfőzött kelbimbót és gesztenyét, együtt pirítjuk. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a mézet, a narancs reszelt héját és levét, kevés balzsamecettel összeforraljuk, amíg sűrűn folyó, szirupos lesz. Szárított kakukkfűvel ízesítjük, majd a piruló baconös kelbimbóhoz és gesztenyéhez öntjük, alaposan összekeverjük, hogy mindent jól átjárjon az illatos, szirupos öntet. Melegen kínáljuk, különleges köretként, vagy önmagában salátának.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 16. 20:20
A gesztenyés kelbimbó narancsos-mézes öntettel elkészítési módja és hozzávalói.