Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Feta sajttal, pirított sonkával töltött gombafejek recept

Feta sajttal, pirított sonkával töltött gombafejek recept

Kalória 940 kcal
Szénhidráttartalom 56 gramm

A Feta sajttal, pirított sonkával töltött gombafejek hozzávalói:
4 fő részére:

8 nagyobb fej gomba,
1 szál póréhagyma,
10 dkg fetasajt,
2 db paradicsom,
8 szelet gépsonka,
1 kk. őrölt bors,
1 ek. olívaolaj


A Feta sajttal, pirított sonkával töltött gombafejek elkészítési módja:
A gombafejeket megtisztítjuk (elég csak megmosni), a szárait kivágjuk. A sonkaszeletek felét felkockázzuk, és egy teáskanál olívaolajon megpirítjuk. A paradicsomot, hagymát apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fetasajttal, valamint a sonkával, és borssal ízesítjük. Ezzel a sonkás töltelékkel megtöltjük a gombafejeket. Kikenünk az olajjal egy hőálló tálat, beletesszük a gombafejeket, és alufóliával letakarva, kb. 150 fokon sütjük 15 percig. Utána levesszük a fóliát, és mindegyik gomba tetejére egy negyed szelet sonkát teszünk apróra darabolva. Ezzel betakarva sütjük még 5 percig.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A feta sajttal, pirított sonkával töltött gombafejek elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook