Citromos csirkeleves gombával recept

1 csirkeaprólék máj nélkül (50 dkg),
20 dkg gomba,
1 dl tejföl,
5 dkg cérnametélt,
1 tk. reszelt citromhéj,
só, bors, citromlé
A Citromos csirkeleves gombával elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megmossuk, másfél liter vízben, sóval, borssal megfőzzük, majd leszűrjük. A húst kicsontozzuk, és a nagyon apróra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, beletesszük az apróra vágott gombát, beleszórjuk a citromhéjat, majd forrástól számított 10 percig főzzük. Ez után hozzáadjuk a cérnametéltet, ízesítjük citromlével, és készre főzzük. Kevés, forrásban lévő levessel elkeverjük a tejfölt, majd a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bnedora, 2015. jún. 8. 10:21
A citromos csirkeleves gombával elkészítési módja és hozzávalói.