Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Citromos csirkeleves gombával recept

Citromos csirkeleves gombával recept

A Citromos csirkeleves gombával hozzávalói:
1 csirkeaprólék máj nélkül (50 dkg),
20 dkg gomba,
1 dl tejföl,
5 dkg cérnametélt,
1 tk. reszelt citromhéj,
só, bors, citromlé


A Citromos csirkeleves gombával elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megmossuk, másfél liter vízben, sóval, borssal megfőzzük, majd leszűrjük. A húst kicsontozzuk, és a nagyon apróra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, beletesszük az apróra vágott gombát, beleszórjuk a citromhéjat, majd forrástól számított 10 percig főzzük. Ez után hozzáadjuk a cérnametéltet, ízesítjük citromlével, és készre főzzük. Kevés, forrásban lévő levessel elkeverjük a tejfölt, majd a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A citromos csirkeleves gombával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook