Rakott gomba. recept
A Rakott gomba. hozzávalói:1/2 kg gomba
1 db vöröshagyma
1 evőkanálnyi vaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
3 egész tojás
10 dkg reszeltsajt
só, őrölt bors
A Rakott gomba. elkészítési módja:
Megtisztítjuk a gombát, cikkekre vágjuk és diónyi vajon a reszelt vöröshagymával, sóval, borssal együtt addig pároljuk, míg "zsírjára sül". Meghintjük a liszttel, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük. Kissé kihűtjük, majd belekeverjük a 3 tojás sárgáját és 5 dkg reszelt sajtot. Kizsírozott hosszúkás tűzálló tálba öntjük, tetejére simítjuk a tojások habbá vert fehérjét, melyet a másik 5 dkg sajttal és csipet sóval kevertünk el. Sütőben addig sütjük, míg a hab már nem ragacsos,de ne barnítsuk túlságosan.
Friss zöldsalátával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2015. nov. 14. 19:10
A rakott gomba. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.