Joghurtos tönkölykenyér recept
3 perc
A Joghurtos tönkölykenyér hozzávalói:
500g tönkölybúza liszst
1 kis poharas (nekem a Danone vált be) natur joghurt
egy ugyanilyen johurtospohárnyi langyos víz
1cs. porélesztő
egy teáskanál só
A Joghurtos tönkölykenyér elkészítési módja:
az egészet a kenyérsütőbe beborítani és a fehérkenyér programon, ami általában a legelső progi (kb. három órás) sütni.
Nekem nagyon bevált, a fogyókúra alatt is ezt ettem reggel. Amióta már csak a súlyom tartom, délután háromig, (igen, igen az update szerint) meg lehet bátran enni. Én három éve nem ettem bolti fehér kenyeret, a súlyom viszont ugyanennyi ideje tartom is. Praktikus, ha az ember megsüt egy ilyen kenyeret, szép vékony szeletekre vágja és a fagyasztóba rakja. Azt a napi egy-két szeletet simán ki lehet olvasztani, a többi marad. Így én hetente egyszer sütök, de ha kirakom a frissensült kenyeret az asztalra még a család sem bír elleálni neki, de nem bánom ha felfalják, mert legalább ettek valami teljeszen egészségeset is...Jó étvágyat hozzá.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Csibe79, 2009. máj. 6. 09:59
A joghurtos tönkölykenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.