Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) recept


40 dkg teljes kiörlésű tönkölybúzalisz
3 evőkanál repceolaj (én legalábbis azzal csinálom)
1 Activia joghurt
1 joghurtos pohárnyi víz
1 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál só
Az Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) elkészítési módja:
Az összevalókat csak simán összekeverem, a kész tésztát egy őzgerinc formába belerakom és kb 45 perc alatt kisütöm.
Én általában belerakom egy csómó magot mint napróforgó, tökmag, szezámmag, sőt még lenmagot is szoktam. A tetejét is ezekkel díszítem, így még szép is lesz. Azért sütöm mert nemrég kiderült candidám van, de annyira jó, hogy a családom többi tagja sem hajlandó már más kenyeret enni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: cukilany, 2007. máj. 24. 12:11
Az Élesztőmentes kenyér (érdemes kipróbálni) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.