Rakott kenyér recept


kenyér(akkor a legjobb, ha közepesen szikkadt)
reszelt sajt
tojás
só, ételízesítő
tej
felvágott
újhagyma
olaj
ízlés szerint lehet bele ananászt is tenni
A Rakott kenyér elkészítési módja:
Egy közepes nagyságú tepsit kikenek olajjal. Majd szépen kibélelem tejbe áztatott kenyérszeletekkel. Ezután felszeletelem a felvágottat és ráteszem a kenyér tetejére.(ez a felvágott lehet akár sonka, kolbász, párizsi, virsli stb.) Ha szeretitek itt lehet tenni bele ananászt is! Megszórom reszelt sajttal, majd a tetejére teszem a szintén tejbe áztatott maradék kenyérszeleteket. Ezután felverem a tojásokat(5-6 biztos kell rá), beízesítem őket, majd ráöntöm a kenyér tetejére. Megszórom reszelt sajttal, és ízlés szerint apróra vágott újhagyma-szárral. Előmelegített sütőben sütöm, míg a teteje közepesen barna nem lesz.
Bármi más mehet bele, ízlés szerint!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Vallaky, 2007. máj. 12. 20:13
A rakott kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.