Candidásoknak-élesztőmentes sütemény recept


½ kg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
8 evőkanál hidegen sajtolt olaj
4 dl víz
1 teáskanál szódabikarbóna
ízlés szerint Stevia édesítőszer
fahéj
Habhoz:
8 tojás fehérje
Stevia édesítőszer
A Candidásoknak-élesztőmentes sütemény elkészítési módja:
A liszthez keverjük hozzá a szódabikarbónát és az édesítőt. Adjuk hozzá az olajat, majd a vizet és gyúrjuk össze. Ragacsos tésztát kapunk. Margarinnal kenjünk ki egy kisebb tepsit, és tegyük bele a tésztát. Gázsütőben 3-as fokozaton kb. 50 percig süssük. A tojások fehérjéből verjünk habot és tegyük az elkészült tésztára. Lassú fokozaton néhány perc alatt hagyjuk rásülni a habot. Ízlés szerint egy kevés rizstejben pépessé kevert karobporral is meglocsolhatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PALINGRID, 2007. febr. 27. 13:05
A candidásoknak-élesztőmentes sütemény elkészítési módja és hozzávalói.