Kakaós csiga recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kakaós csiga hozzávalói:
30 dkg liszt
1 tojássárgája
4 dl tej
2 dkg élesztő
16 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
3 dkg kakaó


A Kakaós csiga elkészítési módja:
Az élesztőt megkelesztjük 3 dl langyos tejbe,majd a liszttel,2 evőkanál porcukorral,csipet sóval tésztát dagasztunk,majd fél órát pihentetjük.A megpuhult margarint a maradék cukorral és a kakaóval elkeverjük.A tésztát lisztezett deszkán kb.ujjnyi vastagra nyújtjuk és rákenjük a kakaós masszát.Feltekerjük és kb.ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.Sütőpapíros lemezekre fektetjük és megkenjük a tojássárgával.Forró sütőbe,közepes lángon(150-170°c)sütni kezdjük.Kb.10-15 perc múlva,amikor majdnem kész,meglocsoljuk a vanília cukros tejjel,majd pirosra sütjük.

Kb.20 db mini csiga lessz belőle.A sütésnél vigyázzni kell,mert hamar megéghet,viszont alacsony hőfokon,lassú sütésnél kiszárad.Érdemes az alját közbe megnézni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kakaós csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook