Kakaós csiga recept
60 perc
A Kakaós csiga hozzávalói:
30 dkg liszt
1 tojássárgája
4 dl tej
2 dkg élesztő
16 dkg porcukor
1 vaniliás cukor
3 dkg kakaó
A Kakaós csiga elkészítési módja:
Az élesztőt megkelesztjük 3 dl langyos tejbe,majd a liszttel,2 evőkanál porcukorral,csipet sóval tésztát dagasztunk,majd fél órát pihentetjük.A megpuhult margarint a maradék cukorral és a kakaóval elkeverjük.A tésztát lisztezett deszkán kb.ujjnyi vastagra nyújtjuk és rákenjük a kakaós masszát.Feltekerjük és kb.ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.Sütőpapíros lemezekre fektetjük és megkenjük a tojássárgával.Forró sütőbe,közepes lángon(150-170°c)sütni kezdjük.Kb.10-15 perc múlva,amikor majdnem kész,meglocsoljuk a vanília cukros tejjel,majd pirosra sütjük.
Kb.20 db mini csiga lessz belőle.A sütésnél vigyázzni kell,mert hamar megéghet,viszont alacsony hőfokon,lassú sütésnél kiszárad.Érdemes az alját közbe megnézni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: leveli.szabo.anita, 2009. ápr. 29. 12:41
A kakaós csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.