Ferdinánd-tekercs recept

70 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 tojássárgája
tej
só
porcukor
3 dkg vaj
vaníliás cukor
cukor
A Ferdinánd-tekercs elkészítési módja:
Élesztőt felfuttatjuk kevés tejben. Összegyúrjuk a lisztet az élesztővel, kevés sóval, tojássárgájával és annyi tejjel, hogy közepes tésztát kapjunk. Pihentetjük. A vajat elkeverjük a porcukorral, megkenjük vele a kinyújtott tésztát. Feltekerjük, és kb 1,5 centis szeletekre vágjuk. (mint a kakaós csigát) Tepsibe tesszük. Csinálunk egy keveréket 2 dl tejből, 4 kanál cukorból és a vaníliáscukorból. A tekercseket ezzel öntjük le akkor, mikor már félig megsült. Szép pirosra sütjük őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kataanya, 2007. okt. 19. 09:36
A ferdinánd-tekercs elkészítési módja és hozzávalói.