Almás-körtés-banános morzsácskák recept
50 perc
Az Almás-körtés-banános morzsácskák hozzávalói:
4 személyre
2 alma
2 érett körte
2 banán
3 ek. almalé
1 ek. méz
120 gr vaj
150g finomliszt
1/3 bögre cukor (vagyis 1 dl)
Az Almás-körtés-banános morzsácskák elkészítési módja:
200 celsiuson melegítsük elő a sütőt. Az almát és a körtét hámozva, felszeletelve tegyük egy nagy, hőálló tálba, adjuk hozzá az almalevet. locsoljuk meg a mézzel, majd tegyük a tetejére a banánszeleteket. Ujjunkkal morzsoljuk a vajat a lisztbe, míg a keverék egy morzsakupacra emlékeztet. Keverjük bele a cukrot és kanalazzuk a banánok tetejére. 30-35 percig süssük, vagy míg a gyümölcs forrni kezd, s a teteje aranybarnára sül.
Érdemes minél nagyobb átmérőjű tálban csinálni, hogy a tetején a tészta ne legyen túl vastag.
Ha túl ragacsos a tészta, akkor tegyünk még hozzá lisztet.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vandancsi, 2007. okt. 18. 20:53
Az almás-körtés-banános morzsácskák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.