Római tálban sült bajor kalács recept



30 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál vaj
1 csipet só
1,25 dl langyos tej
2 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
A Római tálban sült bajor kalács elkészítési módja:
Az élesztőt és a cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a langyos tejet, tojást, vajat, sót, lisztet és sikmára keverjük. Lefedjük és fél óráig kelesztjük. A római tálat 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Tejet, vajdarabokat és cukrot teszünk a tálba. A tésztából gombócokat formázunk és egymás mellé helyezzük őket a tálba. Lefedjük és 20 percig ismét kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük középre a rácsra. Bekapcsoljuk a sütőt, 5 percenként emelünk fokot, amíg el nem érjük a 250 fokot. Így sütjük 45 percig.
Az utolsó 10 percben levehetjük a tál tetejét, hogy szépen megbarnuljon a kalácsunk.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. ápr. 17. 15:46
A római tálban sült bajor kalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.