Általam sütött házi kenyér (kenyérsütőgépben) recept


220 ml tej ( Ha csak sima liszttel csinálod ( 180 ml tej )
30 ml olíva olaj
250 dkg magvas liszt
180 dkg sima liszt
2 ml só
10 ml cukor
2,5 dkg élesztő
Az Általam sütött házi kenyér (kenyérsütőgépben) elkészítési módja:
A kenyérsütő dobozba először a folyadékokat teszem bele, majd az élesztőt, a lisztet és a cukor, só. Ha nincs magvas liszted akkor tehetsz bele pirítás nélküli napraforgó magot is. Ha túl keménynek ítéled meg a tésztát keverés közben, tégy hozzá még tejet! Az elkészítését a gép 2:53 perc alatt készre süti
Kenyérsütőben 1. programon 75 dkg-os kenyérhez közepes barnára sütve.
Nagyon puha finom kenyér.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 82a31ed4c7, 2009. máj. 3. 10:09
Az Általam sütött házi kenyér (kenyérsütőgépben) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.