Focaccia(olasz lángos) recept


25 dkg rétesliszt (vagy fele-fele finomliszttel)
1-2 ek olaj
1 porélesztő
só
fokhagyma
víz (1,5 -2 dl)
A Focaccia(olasz lángos) elkészítési módja:
A lisztbe belekeverjük a porélesztőt,belereszeljük (vagy lenyomjuk) a fokhagymát, beleszórjuk a sót és összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és elkezdjük kevergetni. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá és úgy gyűrjuk össze,hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Kicsit pihentetjük és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázunk belőle. 10-15 perc alatt megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben.
Aki nagy fokhagyma rajongó (mint mi:) a tetejére is nyomogathat bele fokhagyma forgácsokat.
Amikor megsült simán is nagyon finom,de megkenhetjük tejföllel,megszórhatjuk sajttal is.
Ez már csak ízlés és fantázia kérdése.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. jún. 26. 09:24
A focaccia(olasz lángos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.