Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Focaccia(olasz lángos) recept

Focaccia(olasz lángos) recept

Elkészítési idő 30 perc

A Focaccia(olasz lángos) hozzávalói:
25 dkg rétesliszt (vagy fele-fele finomliszttel)
1-2 ek olaj
1 porélesztő

fokhagyma
víz (1,5 -2 dl)


A Focaccia(olasz lángos) elkészítési módja:
A lisztbe belekeverjük a porélesztőt,belereszeljük (vagy lenyomjuk) a fokhagymát, beleszórjuk a sót és összekeverjük. Hozzáadjuk az olajat és elkezdjük kevergetni. A vizet fokozatosan adagoljuk hozzá és úgy gyűrjuk össze,hogy nem túl lágy tésztát kapjunk. Kicsit pihentetjük és olajos kézzel tenyérnyi korongokat formázunk belőle. 10-15 perc alatt megsütjük 200 fokra előmelegített sütőben.

Aki nagy fokhagyma rajongó (mint mi:) a tetejére is nyomogathat bele fokhagyma forgácsokat.
Amikor megsült simán is nagyon finom,de megkenhetjük tejföllel,megszórhatjuk sajttal is.
Ez már csak ízlés és fantázia kérdése.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A focaccia(olasz lángos) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook