Muffin alaprecept - sokféle gyümölcshöz
45 perc
A Muffin alaprecept - sokféle gyümölcshöz hozzávalói:
száraz alapanyagok:
fél pohárnyi búzaliszt
fél pohárnyi teljes kiőrlésű liszt
fél teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
egy csipetnyi só
nedves alapanyagok:
egy pohár natúr joghurt
egy tojás
3 evőkanál étolaj
fél pohár barnacukor
egy pohárnyi bogyós, vagy másmilyen, kis darabokra összevágott gyümölcs (Használhatunk hozzá: szedret, meggyet, málnát, ribizlit, áfonyát, őszibarackot, körtét vagy almát is.)
A Muffin alaprecept - sokféle gyümölcshöz elkészítési módja:
Tegyük bele egy tálba a fél pohárnyi búzalisztet, fél pohárnyi teljes kiőrlésű lisztet, fél teáskanál sütőport, fél teáskanál szódabikarbónát és egy csipetnyi sót. Ezeket a száraz alapanyagokat keverjük össze. Egy másik keverőtálba öntsünk bele a pohár natúr joghurtot, üssünk bele a tojást, öntsünk hozzá a 3 evőkanál étolajat és fél pohár barnacukrot. Ezt is keverjük jól össze, majd a gyümölcsöt is keverjünk bele. Kis adagokban fakanállal keverjük hozzá a joghurtos-gyümölcsös keverékhez a "száraz", lisztes keveréket. Töltsük háromnegyedig a muffin sütőformát, majd előmelegített sütőben 170 fokon süssük 20-25 percig.
Egészségesebb lesz sütemény, ha az elkészítéséhez teljes kiőrlésű lisztet használunk. A búzalisztbe zab- vagy búzakorpát is keverhetünk, vagy fele arányban zabpehelyliszttel is dúsíthatjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: lazaeszti, 2008. aug. 6. 11:13
A muffin alaprecept - sokféle gyümölcshöz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.